13.08.2024. Китайські металурги знижують вересневі ціни на плоский прокат

Baosteel знизила ціни на г/к рулон для продажів у вересні на $14/т

Найбільші китайські виробники плоского прокату (Baosteel, Angang та Bengang) зменшили рівні пропозицій плоского прокату для вересневих продажів, які, як очікується, будуть складними. Про це повідомляє Kallanish.

Baosteel знизила ціни на гарячекатаний та холоднокатаний прокат на 100 юанів за тонну ($14/т) – так само, як і на серпневі продажі, на товстолистовий прокат – на 150 юанів за тонну ($21/т).

Angang і Bengang знизили вересневі ціни на більшість видів продукції, включно з HRC і CRC, на 200 юанів/т ($28/т).

China Steel Corporation на Тайвані та в’єтнамська Formosa Ha Tinh Steel також незабаром оголосять свої ціни на плоский прокат для вересневих постачань. Вважається, що дії провідних китайських виробників поставили їх під тиск.

Минулого тижня запаси гарячекатаного рулону на китайському ринку зросли попри падіння виробництва. Спотові ціни на цю продукцію падали повільніше, ніж ф’ючерси, через опір трейдерів.

Нагадаємо, що світові ціни на гарячекатаний рулон протягом липня продовжили знижуватися на більшості основних ринків. В Європі ситуація була переважно стабільною, з незначними коливаннями, а у США та Китаї спостерігалось зниження цін на 4-7%. Зокрема, китайські ціни сягнули 4-річного мінімуму, а американські – найнижчого рівня з вересня 2023-го.

Як повідомляв GMK Center, перспективи сталеливарного сектору Китаю не покращуються – багаторічний спад на ринку нерухомості знищив найбільше джерело попиту для металургії країни. Ціни на сталь падають, а прибутки у галузі скорочуються. Водночас уряд зосередився на переналаштування китайської економіки на довгострокову перспективу, і не пропонує жодних полегшень для сектору.